Google cykladanmark.se

Nordjylland runt

Den 15:e augusti skall jag delta i Nordjylland runt. Ett motionslopp på 25 mil som går från kasernerna i norra Ålborg. Man cyklar klockvis mot Hirtshals och sedan en avstickare norrut för att sedan via Säby, Dronninglund och norra sidan av Limfjorden komma tillbaka igen. Då det kan vara svårt för svenska banker att betala med swiftkod så tar jag och betalar vid ankomst. Kostnaden för 25 milarn är 500 DKr vilket motsvarar ca 700 SKr. Du skall betala detta inom 30 minuter före start och den första starten går 07:00 på Lördag morgon den 15:e Augusti. Sekretariatet har öppet fredag kväll klockan 15:00-22:00 och Lördag Morgon från 06:00-22:00 . Jag antar man kan betala via sekretariatet på Ålborgs kaserner kvällen innan. Man erbjuder även en lite enklare övernattning i gymnastiksal för 100 Dkr inklusive frukost. Denna övernattning innebär att du tar med dig sovsäck och luftmadrass. Skall även beställas i förväg.

I år, 2019, har det skett några förändringar. Nordjylland runt är nu endast 200 km långt och de startar redan Lördagen den 15:e Juni. Du har även andra sträckor du kan välja på som 140 och 75 kilometer.

Jag tog mig runt på en ganska lugn tid då jag hjälpte en dansk cyklist. Detta gav mig tid att ta bilder, prata med cyklister och se väldigt mycket.

Tyckte det var väldigt svårt att hitta starten och vid ingången till Aalborgs kaserner, där starten skulle gå, står det "tillträde förbjudet" på en skylt .

Se mer på denna sida>>>

Denna sida använder cookies för att göra ditt besök bättre. Du kan stänga av cookies genom att läsa mer här>>>