Google cykladanmark.se

Du passerar en underbar ås vid Fjäras Bräcka när du cyklar den nya Kattegattleden

En väldigt fin bit av kattegatt leden är den över Fjärås Bräcka några kilometer söder om Kungsbacka.

 

fjarasen
Detta är ett av de få ställen i Sverige där du har möjlighet att både se en stor sjö samt havet på samma gång. Om du vänder dig mot öster ser du den tre mil långa Lygnern. Lygnern bjuder på en fantastisk väg för cykel runt om sjön. Här hittar du även flera cafeer och kiosker på vägen. Har du tid skall du helt klart prova på tramp eller motorcykel runt sjön.

kattegatt i vaster
Om du sedan vänder dig åt andra hållet ser du kattegatt 3 kilometer mot väster.

skyltar vid norra och sodra sidan av brackan
På södra och norra sidan av denna väldigt speciella cykelväg har du dessa skyltarna som visar kattegattleden, sverigeleden och västgötaleden. Här tar du till höger för att följa Stenaliden förbi Naturum. På Naturum kan du handla en bra fika 10-17 sommartid och 11-17 resten av året.

fornlamningar fjaras
Om du sedan fortsätter nerför backen dyker detta gamla gravfält upp med minnesstenar från bronsålder till vikingatiden.

fornlamningar fjaras
Här ser du stenar som är, upp till, 5 meter höga. Läs mer om gravfältet på naturrums hemsida eller fornguiden .

 

sarohus conference och hotellApelviken Lagenhetshotell
Här har du faktiskt hela lägenheter du kan hyra för en helg eller veckor. Du har tillgång till ett fullt utrustat kök med kylskåp och diskmaskin. I lägenheterna finns även altan och fritt internet. Dela en bekväm lägenhet med 6 av dina vänner eller familj och betala endast 325:- per natt. På området finns även restaurang och bastu. Till boendet hör fri parkeriung om du behöver ha med dig följebilen.

Du kan även komma undan ännu billigare med compactlägenheterna. De är endast på 20 kvm, har likväl fullt utrustat kök, rymmer 4 personer och kostar endast 650:- per dygn

sarohus conference och hotellHermanslyckes Bed&Breakfast
Mitt emellan Varberg och Falkenberg hittar du ett annat slags lägenhetshotell där du har fullt utrustat kök, bad, allrum och sovrum. Här kan du köra vinprovning, ta dig till GK:s i Ullared medelst cykel eller buss, bada i vedeldad tunna, grilla, spela fot/brännboll i trädgården eller spela golf på någon av golfbanorna i närheten.

Här kan du bo från 270:- per natt. Det går även att hyra ett helt hus från 1300:- per natt.

 

 

sarohus conference och hotellVilla Martini Bed & Breakfast, Frillesås
Ett härligt hus vid havet i Frillesås. Strax utanför går cykelvägen ner till Varberg.

Här finns fyra trivsamma rum och ett allrum med TV på övervåningen. På övervåningen finns två dubbelrum med badrum i varje och på nedervåningen två rum med gemensamt badrum. Till frukost serveras en väl tilltagen meny med nybakat bröd, hemlagad marmelad, nyslungad honung, kaffe plus en massa annat gott. Kan ge en god start om du skall fortsätta ner till Köpenhamn på morgonen. Ett enkelrum kostar 690 kronor med frukostbuffé. För ett dubbelrum betalar du endast 890:-.


Cykelklubbar i Varberg
ckwano
Varbergs mountainbike
Har du tips på flera? Skicka gärna tips på kontakt

Denna sida använder cookies för att göra ditt besök bättre. Du kan stänga av cookies genom att läsa mer här>>>