Google cykladanmark.se

Färjor mellan sverige Danmark och Själland, Jylland

Färjor att användas när du skall över till Danmark

Från Helsingborg hade du 3 olika färjor som gick att använda över öresund till Helsingör. Jag tog HH ferries(numera forsea) denna gång. Gamla acelink och HHferries är nu uppköpta av scandlines och sedan forsea. Du kommer över för 45 till 65 Skr per överfart. Cykeln tar du med gratis. Du skall prova den populära sundsbussen som går en gång i timman. Här kan du även köpa en korv med bröd plus dricka för 20 :-. Du hittar den i gamla tullhuset där många av de andra färjorna avgår. Se mer här>>>
Nu i sommar har de även startat "elephanten" som går mellan Limhamn i Malmö och Dragör strax nedanför Kastrup på Själland. Du kan läsa mer om denna linje på cykelfaergen.com. Ser tyvärr ut som om svenska och danska sjöfarts styrelsen inte kommer överens här så sista turen blir den till Limhamnsfestivalen i Malmö.

För att nå Jylland från Själland använder du Mols linien. Du kan se mer om deras färjlinjer på denna sida>>> I juli i år, 2020, åker alla gående och cyklister gratis. Här är även halva prsiet för bil och husvagn i Juli 2020.
Med Mols linjen kunde du ta dig över store belt från Kalundborg för några år sedan. Tyvärr kursade denna så nu får du ta dig till Själlands udde istället för att komma sjövägen till Århus(kallas för aarhus i Danmark numera) samt Ebeltoft. Från Själlands udde till Århus tar du dig över på drygt en timma. Om du sedan åker från Själlands Udde till Ebeltoft är tiden för överfarten endast 55 minuter. Själlands udde hittar du i nordvästra hörnet av Själland och du tar dig enklast dit via Holbäck efter Roskilde. Över Store Belt mellan Själland och Fyn finns det numera ingen annan förbindelse än storebeltbron. Här blir du tvungen att ta tåget över bron. Jag skriver om det på sidan om Korsör.

När det gäller överfarten från Frederikshavn är det Stena som enda alternativ. Tänk på att du sparar 100 Dkr om du bokar plats via internet innan. Du betalar biljetthär>>>

Butiker med billig mat, öl och vin i Frederikshavn

Likadant från Halmstad till Grenå(bytt avresa från Varberg till Halmstad). Du ser färjan här>>>

En liten livekarta på var färjorna eller båtarna befinner sig just nu. Du använder plustecknet för att förstora och flyttar kartan med hjälp av musen. Om du klickar på ett fartyg ser du namnet på det.

Read more at https://www.marinetraffic.com/en/p/embed-map#odqhgsTg6WR2ZyTr.99

Denna sida använder cookies för att göra ditt besök bättre. Du kan stänga av cookies genom att läsa mer här>>>