Google cykladanmark.se

Campingplatser i Danmark hittar du många med hotelscombined . Här finns även kombinerade vandrarahem med campingplatser och uthyrning av stugor. I danmark existerar inte någon allemansrätt. Du får får dock lov att använda flera gratis campingplatser på ställen som bondgårdar, högskolor och planteringar. De har nu öppnat flera områden där du har lov att tälta en natt. Se till att det är rent och snyggt när du sedan lämnar platsen. Se mer på naturstyrelsen i Danmark. Här hittar du även en karta över de platser där du har tillåtelse att tälta en natt>>> . Denna rättighet liknar den svenska allemansrätten men gäller då endast begränsade områden. Du hittar en annan karta här>>> . Här kan du ställa upp ett tält en natt och övernatta. På många av dessa plateserna har du även toaletter och kranar med dricksvatten. Det finns folk som har lämnat kritik i form av stjärnor på varje campingställe och det kan ha att göra med miljön, närhet till vatten och liknande. Det har nu utökats med 77 platser att campa gratis. Det vill säga du har hela 275 platser att ställa upp ditt tält en natt. Här finns även lägerplatser med skydd och några med toalett där du endast behöver en sovsäck. Här behöver du dock boka en plats innan. Det gör du på booking.naturstyrelsen.dk. Reglerna säger du har lov att övernatta en natt på dessa platser. Sedan skall du vidare. Skall du till Skagen kan du, exempelvis, övernatta på Bunken klitplantage. Läs mer om detta ställe här>>>.

Oftast driver vandrarhemmen en campingplats vid sidan om sitt vandrarhem.

nyrup camping ett par kilometer fran helsingor
Nyrup camping
ligger två kilometer västerut från strandvejen och kanske 7 kilometer från Helsingör. Du har tillgång till 100 tältplatser med el, 13 stugor, trådlöst internet, badrum, duschar, handikapp toalett, tvätt och torkmaskiner, kök, lekplats, minigolf och kanske två kilometer till öresund.

camping och vandrarhem i middelfart
Topcamp Middelfart
Här hittar du allt från restauranger, barer, minigolf, swimmingpooler, spelhall, tvättstuga, vandrarhem, camping, stugor, hotell och det mesta. Fördelen är att du bara har en kort tågresa till Odense, Kolding och kanske 60 kilometer från Billund med Legoland.

camping nara farjan i frederikshamn
Frederikshavn Nordstrand Camping
På andra sidan Kattegatt hittar du en alldeles utmärkt camping på stranden 2 kilometer norr om färjan. Ett utmärkt ställe att bada i, tillbringa en kväll på grillparty, tälta, hyra stuga, husvagn eller rum. I Fredrikshavn har du massor av ställen du handlar mat väldigt billigt idag. Du kan se flera butiker med tillbud under Frederikshavn

När det gäller vandrarhem i Danmark är det Danhostel som gäller. Här kan du övernatta från 100 DKr per natt. När det gäller större byar som Odense, Köpenhamn och Ålborg får du räkna med 285 DKr. Du behöver även ett vandrarhemskort som du antingen köper för 70 DKr att användas hela resan eller 35 DKr på varje ställe. På vandrarhemmet kan du hyra sängkläder för 70 Dkr och handduk för 10. Många av vandrarhemmen erbjuder frukost för 50Dkr medans mindre vandrarhem oftast har ett kök du kan låna. Du har oftast även möjlighet att tvätta kläder för cirka 20-25 Dkr per maskin och det är man tvungen att göra ibland efter att ha svettats på en cykel hela dagen. Jag använde tvätt samt tork på Kalundborgs och Ålborgs vandrarhem. Jag ser även att du ofta har mynttvätt i de större byarna som Ålborg, Roskilde och Köpenhamn.

I sverige har du oftast mindre vandrarhem i byar som Varberg, Göteborg, Halmstad och Helsingborg. Du hittar även vandrarhem i Sverige på hotelscombined>>>

Har beskrivit lite hur danhostels vandrarhem i Ålborg såg ut se mer här>>>

Jag fick köpt ett par nya cykelskor och däck när jag besökte bikebuster uppe i Ålborg.

Denna sida använder cookies för att göra ditt besök bättre. Du kan stänga av cookies genom att läsa mer här>>>