Google cykladanmark.se

Här tar jag och cyklar över Hallandsåsen från söder och börjar då vid Margretetorps Gästgivargård. Enligt google maps skall jag ta till vänster efter 900 meter och följa Postryttarevägen.

gammal tapp
Till höger om Margretetorps Gästgivargård hittar du denna gamla bensinstation. Det var ingen här när jag cyklade förbi så jag fick ingen fakta om den. Ser dock ut som om någon byggt upp den senare och att den inte stått här från början. Asfalten upp till toppen är inte den bästa så se till att ta det lugnt, ialla fall de första hundra meterna.

ganska branta partier
Skall du upp här skall du inte ha för mycket packning på cykeln. Här finns backar på uppåt 13% lutning. Här är jag snart uppe på toppen. I början av backen ligger den, såkallade, postrånestenen som är ett minnesmärke där postryttaren och torparen Bengt Nilsson blev rånmördad när han fraktade post mellan Helsingborg och Varberg 1757. De har gjort en, såkallad, postrånevandring här från Östra Karup till Margretetorps gästgiveri i många år. Helsingborgs dagblad skriver en del om det. Se mer här>>>Och på hjärnarp.se

gamla riksvagen
Du fortsätter sedan på gamla Riksvägen och har ett fantastiskt landskap att njuta av längs vägen.

mot mellbystrand
Det är en bra backe nerför hallandsåsen till Östra Karup där du tar till vänster mot Båstad. Sväng sedan till höger efter ca 2,5 kilometer på skilje eller kustvägen mot Skummeslövstrand. Här är Ginstleden mestadels fin att åka på. Det är några skyltar som börjar bli lite slitna så att du får åka nära dem för att verkligen se det handlar om Ginstleden.

Här följer du Ginstleden förbi Skummeslövstrand för att sedan passera Mellbystrand. Se mer här>>>

Denna sida använder cookies för att göra ditt besök bättre. Du kan stänga av cookies genom att läsa mer här>>>